Specialist in verantwoord technisch reinigen, renoveren en conserveren van industriële klimaattechnische installaties

Technisch reinigen luchtgekoelde condensors

Voorkom terug- of uitval van uw koelsysteem

Door vervuiling van luchtgekoelde condensors kan de koelcapaciteit teruglopen. Met alle problemen en onkosten tot gevolg. Deze vervuiling veroorzaakt samen met de constante luchtstroom een versneld oxidatieproces van de lamellen. Om dit proces te remmen is een preventieve coatingbehandeling van de lamellen noodzakelijk: Vos Coat Speciaal Poluran.

De zuigende werking van luchtgekoelde condensors trekt omgevingsvervuiling, zoals vet, bladeren en pluis naar zich toe, dat zich afzet op en tussen de lamellen van de condensors. Dit veroorzaakt onnodig energieverbruik en slijtage van compressoren en ventilatoren. Ook leidt de agressieve samenstelling van vervuiling tot corrosie en bij dagen met een hoge luchtvochtigheid houdt vervuiling vocht vast. Dit veroorzaakt oxidatie van de condensors en verlies van het warmtewisselend vermogen.

VOS CRC adviseert luchtgekoelde condensors periodiek (1 x per jaar) technisch professioneel te laten reinigen. Hierbij worden de ventilatoren gedemonteerd om een optimale technische reiniging door middel van hoge druk water mogelijk te maken. Vraag om vrijblijvend advies over de toepassing van Vos Coat Speciaal Poluran.

Luchtcondensor   Luchtcondensor
     
Luchtcondensor   1 5 animatie condensor
Nieuwe lamellen raken na ongeveer 1 jaar erg vervuild.    

Onze offertes, bedrijfsbezoeken, eerste kennismaking en eerste analysering van
het probleem zijn geheel vrijblijvend en gratis.

Neem direct contact op voor meer informatie »