Specialist in verantwoord technisch reinigen, renoveren en conserveren van industriële klimaattechnische installaties

Technisch reinigen rijpkamers

Professionele reiniging en desinfectie oplossing tegen schimmels en bacteriën

In rijpcellen worden avocado's, mango's en bananen onder ideale omstandigheden gerijpt en perfect geconditioneerd opgeslagen, echter door het intensieve gebruik van rijpcellen is een periodieke reiniging en desinfectie essentieel om de kwaliteit en houdbaarheid van de producten te garanderen.

Door een constant recirculerende luchtstroom in de rijpcellen over de te rijpen producten zet zich in verloop van tijd vervuiling op wanden, verdampers en verdichtingszeilen af. Deze vervuiling vormt een ideale voedingsbodem voor schimmels en bacteriën in de rijpcellen, wat van negatieve invloed is op het te rijpen en te conditioneren product.

Het technisch reinigen en desinfecteren van deze rijpcellen biedt hier de oplossing. Wanden, ventilatoren, verdichtingszeilen en verdampers worden met zorg voorgewerkt met foam op basis van een uitgekiend samengestelde reinings- en desinfectieproduct, waarna deze zorgvuldig worden gereinigd met borstels en hoge druk om zo ook de statische vervuiling effectief te verwijderen.

Uiteraard heeft het reinigen van de verdampers en ventilatoren in de rijpcellen een gunstig effect om energieverbruik en slijtage van de rijpcellen te reduceren. Schone verdamper en ventilatoren zorgen er immers voor dat de rijpcellen met minder inspanning de gewenste temperatuur bereiken.

Vos CRC adviseert de rijpcellen periodiek (1x per jaar) technisch professioneel te laten reinigen en te desinfecteren. De door Vos CRC verrichtte reinigings- en desinfectiewerkmethoden voldoen aan de eisen van HACCP/IFS/BRC/EUROGAP.

18 1 rijpkamers 1   18 2 rijpkamers 2
     
18 3 rijpkamers 3   18 4 rijpkamers 4
     

Onze offertes, bedrijfsbezoeken, eerste kennismaking en eerste analysering van
het probleem zijn geheel vrijblijvend en gratis.

Neem direct contact op voor meer informatie »