Specialist in verantwoord technisch reinigen, renoveren en conserveren van industriële klimaattechnische installaties

Technisch reinigen stoomketels

VOS CRC voor jaarlijks verplichte periodieke keuring

Stoomketels zijn aan periodieke keuring onderhevig. De gebruiker is verplicht conform de richtlijnen van het stoomwezen deze jaarlijks te laten keuren door een bevoegde auditor. Het reinigen van stoomketels is sinds het bestaan van ons bedrijf één van onze kernactiviteiten waarin VOS CRC zich onderscheidt.

Bij gebreken of tekortkomingen aan stoomketels moet actie worden ondernomen. Meestal kan worden volstaan de installatie met professionele hoge druk uit te spuiten. Indien mogelijk wordt de installatie betreden met daartoe speciaal beschermende kleding. Wanden en pijpen worden met speciale nozzles en hoge druk afgespoten waardoor het aangehechte vuil loskomt. Het vrijgekomen vuil wordt afgevoerd. Tenslotte wordt de spuileiding gecontroleerd en opengemaakt.

Stoomketel   Stoomketel
Stoomketels hebben allerlei vormen en grootten.   Betreden van de stoomketel voor reiniging.

Bij agressieve vervuiling zoals calcium, meestal veroorzaakt door het niet goed functioneren van de waterontharder, moet een andere werkwijze worden toegepast. Dit is een chemisch proces waarbij de gehele installatie wordt afgeblind en afgesloten van het overige proceswater. Vervolgens wordt de installatie gevuld met water en gekoppeld aan een extern opgesteld circulatiesysteem. Afhankelijk van de aard van de vervuiling wordt het reinigingsmiddel toegevoegd en de status van het water digitaal gemeten. Daarna wordt het circulatiesysteem in gebruik gesteld totdat de vervuiling is opgelost. De installatie wordt afgetapt en de inhoud afgevoerd in PVC goedgekeurde drums of tankauto conform de Wet Milieubeheer (WM). Daarna wordt de ketel gespoeld en uitgespoten en appendages terug gemonteerd, inclusief pakkingen.

Onze offertes, bedrijfsbezoeken, eerste kennismaking en eerste analysering van
het probleem zijn geheel vrijblijvend en gratis.

Neem direct contact op voor meer informatie »