Specialist in verantwoord technisch reinigen, renoveren en conserveren van industriële klimaattechnische installaties

Technisch reinigen luchtkanalen

Slechte hygiëne luchtkanalen vaak oorzaak klachten werknemers

Slechte hygiëne van luchbehandelingssystemen blijken dus klachten te kunnen veroorzaken die verband houden met het Sick Building Syndrome. De klachten bestaan voornamelijk uit hoofdpijn, bloedneus, lusteloosheid, slijmvliezen (droge keel/verstopte neus), huidklachten (droge huid, uitslag, jeuk), oogklachten (droge lenzen, irritatie, tranen), neusklachten (verstopping, jeuk en loopneus). Werknemers of bewoners krijgen dergelijke symptomen tijdens het verblijf in een gebouw of in relatie tot dat verblijf, terwijl de klachten verdwijnen nadat men het gebouw heeft verlaten.

Vaak zijn aanzuig-, toevoer- en recirculatiekanalen één van de grootste risicofactoren, vooral als kanalen inwendig zijn geïsoleerd. Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw toen het Sick Building Syndrome (SBS) actueel werd, zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken over gepubliceerd. SBS is een uitdrukking die voor het eerst in 1982 werd gebruikt in een Amerikaans tijdschrift in een artikel over binnen luchtverontreiniging. De uitdrukking werd gebruikt om een klachtenpatroon aan te duiden, zoals dat zich met name in moderne kantoorgebouwen voor kan doen.

Systeemluiken   Luchtkanaal
Voor toegang tot kanalen monteert VOS CRC speciale systeemluiken.   Kanaalreiniging met roterende flexibele as met borstel.
Plafond unit   Luchtkanaal
Gedeeltelijk gereinigd plafondrooster.   Sterk verontreinigd kanaal.

Reiniging kanalensystemen

VOS CRC is gespecialiseerd in het reinigen van kanalensystemen en beschikt over geavanceerde reinigingstechnieken om deze inwendig te reinigen. In overleg met u als opdrachtgever maken wij een planning waarin de belangen van de gebruiker centraal staan. Kantoormeubilair en overig gerelateerde producten en materialen worden nauwkeurig verplaatst of afgedekt. Plafondsystemen worden vetvrij en met handschoenen gedemonteerd.

De flexibele spiraloslangen worden vanaf de volumebox of anemostaten gedemonteerd. Daarna wordt een deel van het kanaal, ± 20 meter, afgeblind. Hierop wordt een vacuümunit aangesloten, voorzien van absoluutfilters (HEPA). Door de gecreëerde openingen, wordt een roterende flexibele as (met een op afstand instelbaar en regelbaar toerental van 0 tot 1500 toeren per minuut) rechtsom draaiend het kanaal ingevoerd en linksom draaiend uitgevoerd. Hierdoor komt het vuil vrij en dit wordt meteen afgezogen door het extern opgestelde vacuüm absoluutsysteem. Daar waar het kanaal niet toegankelijk is voor een optimale reiniging worden door ons speciaal ontwikkelde systeemluiken geplaatst, die op tekening worden aangegeven.

Onze offertes, bedrijfsbezoeken, eerste kennismaking en eerste analysering van
het probleem zijn geheel vrijblijvend en gratis.

Neem direct contact op voor meer informatie »