Specialist in verantwoord technisch reinigen, renoveren en conserveren van industriële klimaattechnische installaties

Wassen luchtverdeelslangen/airsocks

Periodiek wassen van airsocks voor optimaal hygiënisch klimaat

Luchtverdeelslangen of airsocks worden vaak onbedoeld als filter gebruikt. De vervuiling zet zich af aan de binnenzijde, waar bacteriën en schimmels zich gemakkelijk kunnen vermenigvuldigen. Via de luchtstroom worden deze vrij in de ruimten geblazen. Dit kan van (negatieve) invloed zijn op het te koelen product (voedselhygiëne normen) en de in te ademen lucht.  Tevens tasten ze de poriën in de textielstructuur van de sockwand aan zodat de toegevoerde lucht geblokkeerd wordt. Hierdoor wordt de gewenste temperatuur en ventilatie niet bereikt.

Het wassen van de luchtverdeelslangen biedt hier de oplossing. VOS CRC beschikt over computergestuurde Miele wasautomaten, die in overleg met de fabrikant zijn voorgeprogrammeerd om vervuiling te lijf te gaan.

Plafond Unit   Plafond Detail
Opstelling van airsocks in de voedingsmiddelenindustrie.   Wij verzorgen ook de reparatie van stiknaden of het vervangen van ritsen.
Plafond Unit   Plafond Unit
Montage van gereinigde airsocks in een zwembad.   Speciale wasmachines en programma's reinigen en desinfecteren de airsocks van binnen en van buiten.

Mocht tijdens het onderhoud blijken dat ritsen of stiknaden defect zijn, dan kunnen wij de reparatie hiervan geheel voor u verzorgen.

Wij adviseren u de slangen periodiek professioneel te laten wassen, waarbij de slangen binnenste buiten worden gekeerd om direct de vervuiling aan te pakken met de juiste zorg voor het textielmateriaal.

De door VOS CRC verrichte reinigings- en desinfectie werkmethoden voldoen aan de eisen HACCP/BRC/IFS/GlobalGAP.

Onze offertes, bedrijfsbezoeken, eerste kennismaking en eerste analysering van
het probleem zijn geheel vrijblijvend en gratis.

Neem direct contact op voor meer informatie »